Pedagogiska spelappar

Att underhålla sina barn nu för tiden samtidigt som man fokuserar på andra saker, är inte lätt. Många föräldrar får vara glada om de kan få fem minuter över för att ordna med hushållssysslor. En vanlig lösning för den moderna föräldern är att ge sitt barn en iPad eller iPhone att leka med. Men då kommer nästa problem – vilka spelappar är nyttiga för barnen att använda när de leker med iPad? Här tar vi upp några av de bästa spelapparna som inte bara är roliga, utan också lärorika och pedagogiska.

Spelappar till barn kan även hjälpa vuxna på många sätt

Spelappar som är säkra att vara i

Innan vi går in i detalj på vilka spelappar som innebär de mest informativa och underhållande spelen, gäller det att förbereda sig på vad som kan hända när ditt barn spelar i en app. En av många affärsidéer som apputvecklare och Apple eller Android har, är att man ska kunna göra så kallade ”in-app purchases”. Se till att du har koll på denna risk. Om du själv vill ta över efter barnens lek, kan du dock både sätta in och vinna pengar på olika appar. Du hittar Starburst och andra roliga slots på sekunden för både mobil och dator.

Det finns en särskild app som har blivit lite extra populär bland barnen de senaste åren. Det är enkelt att förstå varför. ”Vacation” heter appen, och den går ut på att spelaren åker på en virtuell semester och tar sig ut och runt i världen, med allt vad det innebär. Till exempel låter detta spel ditt barn boka flyg, checka in på hotell, beställa frukost och hänga vid poolen. Det här är en av de spelappar som inte verkar ha några begränsningar.

Låt barnen testa på skolan genom paddan

Ett nästan lika populärt spel som ”Vacation”, är också ett spel med ett enkelt namn som indikerar vad som ska göras. ”School” har beskrivits som ett genialiskt spel där användaren ska ta sig till skolan, registrera sig för kurser, sitta med på lektioner och interagera med lärare och klasskamrater. Man kan till och med gå till matsalen för att äta lunch. Internationella betygssättare och experter har kallat denna app för en av de bästa spelappar som någonsin har utvecklats för barn.

Många barn tycker om att leka och röra till det i köket. Det som kanske inte är lika roligt är att städa upp efter sina barn. Som tur är, finns den uppskattade appen Toca Kitchen där barnen kan lära sig att hacka, steka, krydda och marinera som om det vore ett riktigt kök. I denna app kan man till och med spara recept och varför inte testa dem i verkliga livet? ”Toca Kitchen” är en av de spelappar som varje år hamnar på de internationella topplistorna.

Underhållning och utbildning går att kombinera

Spelappar, som dem vi har tagit upp i denna text, gör att det inte längre är en fantasi för föräldrar att låta sina barn leka för sig själva, samtidigt som barnen har roligt och lär sig nya saker. Vissa appar kostar en liten summa medan vissa är helt gratis. Tänk bara på att vara lite försiktig när det kommer till de funktionerna i appen som låter ditt barn köpa saker. Annars riskerar du att få otrevliga överraskningar på din kreditkortsräkning.